L’Ajuntament atorga els premis de l’11è Certament de Treballs de Recerca i Investigació d’Alcanar

Mar Sancho, Alba Garcia i Anna Santos, s’enduen el primer, segon i tercer premi d’aquesta edició.

Dimarts, dia 5 de juliol, la Biblioteca de les Cases va acollir l’acte de lliurament dels  premis del Certamen de Treballs de Recerca i Investigació d’Alcanar que enguany assoleix la seva 11ª convocatòria. L’acte va estar presidit per l’alcalde i regidor de Cultura, Joan Roig, i per la regidora d’Ensenyament, Maribel Ramon.

Mar Sancho Anna Santos

En aquesta nova edició del certamen han estat vuit els participants. Mar Sancho Pla, amb el treball “La interacció entre els mosquits i els humans a les Terres de l’Ebre”, ha estat la guanyadora. Alba Garcia Bort s’ha endut el segon premi pel seu treball “La influència de la lluna en la germinació”, mentre que Anna Santos Mendieta, amb “L’aixecament d’un pont: de la ment al traç”, ha estat la guanyadora del tercer premi.

Els altres treballs presentats en aquesta onzena edició han estat:

Salud mental i Covid-19, d’Elena Andrada Brumar

Tot allò bell és bo? I tot allò bo és bell?, de Madalina Buclis

CuinArt, de Sara Porres Alfafar

El meu poble, de Júlia Escala Gutiérrez

Del bosc a taula des de 1955, de Joan Raga Garriga

Durant l’acte de lliurament els alumnes van realitzar una breu descripció dels seus treballs.  La regidora d’Ensenyament, Maribel Ramon, va destacar el talent i l’enorme esforç de cadascun dels participants, “al treball del dia a dia d’un batxillerat cal sumar-li l’enorme esforç que suposa l’elaboració d’uns treballs de recerca tan acurats i amb tanta qualitat com els que heu presentat”. La regidora també va valorar el rigor i el tractament científic en el desenvolupament dels treballs així com l’originalitat en el plantejament de cadascun dels temes tractats.

El regidor de Cultura, Joan Roig, va fer un breu discurs de tancament, ressaltant la qualitat dels treballs i l’alt nivell acadèmic de l’Institut Sòl-de-Riu. “Us felicito per la vostra impecable labor d’investigació, per la vostra constància i per la vostra capacitat de recórrer a les fonts d’informació. Avui valorem uns treballs que recullen l’experiència adquirida al llarg de tota la vostra la trajectòria educativa i també comprovem que tenim uns alumnes preparats per afrotar el futur que la societat ens proposa”.

Al finalitzar l’acte es va fer la cessió dels vuit treballs presentats al fons documental de la Biblioteca Trinitari Fabregat per a la seua divulgació.

L’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració de la coordinació pedagògica de l’Institut Sòl-de-Riu del municipi organitza els premis als treballs de recerca de batxillerat. La voluntat d’aquest certamen és promoure i reconèixer la tasca educativa que es desenvolupa a Alcanar per part dels educadors, els equips docents i les xarxes educatives, així com el treball de recerca i investigació que realitza l’alumnat de segon de Batxillerat. Els premis consisteixen en un primer de 500 euros, un segon de 300 i un tercer de 200.

Quant a bibliotecaalcanar

Biblioteca municipal d'Alcanar
Aquesta entrada s'ha publicat en Sin categoría i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari